Home Berichten Impressie van de Opmaot op 17 december 2016 door Ben Ubachs

De heer Ben Ubachs maakte een impressie van de Opmaot op 17 december 2016.

Dit was de opening van het jubileumjaar van het Reünie-Orkest Limburgse Jagers.

 

Limburgse Jagers blijven springlevend

In het thuishonk van het reünieorkest Limburgse Jagers, zaal De Harmonie in Linne, was het op zaterdag 17 december feest.
En met reden. Die middag werd het startschot gegeven van de viering van het 25-jarig jubileumjaar in 2017 met een openingsconcert van formaat.
Alle toehoorders, onder wie gouverneur Theo Bovens en mevrouw Maria van der Hoeven, Limburgse-Jager-van-Verdienste, als fervente supporters van het eerste uur, genoten met volle teugen van dan vrolijke, dan ingetogen klanken waarmee deze veteranen met ogenschijnlijk speels gemak hun instrumenten lieten spreken.
Natuurlijk openden de Limburgse Jagers, onder de bevlogen leiding van Jos Stoffels, met de eigen Limburgse Jagers mars, een mars die al
meteen de juiste stemming zette en ondersteund werd met uitbundig en feestelijk gezwaai met witte zakdoeken. Het gevarieerde programma kende enkele muzikale uitschieters. De schitterende wijze waarop gastsolist Jean Pierre Vaessen op altsax Pequena Czarda van P. Iturralde ten gehore bracht, bezorgde het publiek aangename rillingen; de ‘eigen’ Limburgse Jager Jean Pisters liet op bugel ook een verbluffend staaltje van zijn kunnen zien.
‘Sorry’ van Kydman bracht hij ontroerend tot leven. Sopraan Mirjam Erkens zorgde tijdens deze middag voor een meer klassieke inbreng met Morricone’s melody en O mio Babbino Caro van Puccini; Ierse folksongs door de Nederweertse ‘The Nag’s Head’ gaven een extra impuls aan een onderhoudend muzikaal palet.Maar vooral waren er de Limburgse Jagers. Je hoorde de kanonnen bulderen tijdens de Trafalgar mars, je snoof met welbehagen Berliner Luft en kon onmogelijk de beentjes stil op de vloer laten staan bij de Tritsch Tratsch polka. De in keurige, groene uniformen gestoken veteranen, parmantige rode pluim op de baret, weten wel hoe een zaal prima te vermaken. Het is te hopen dat zij nog in lengte van jaren samen hun partijtjes blijven blazen.
De leden van het Reünie-Orkest Limburgse Jagers zijn immers de springlevende exponenten van een mooie militaire traditie en
vormen daarmee een belangrijk onderdeel van de Limburgse cultuurhistorie.

Ben Ubachs

De Salm 10 - Baexem

 

Inlog formulierZoeken