Home Berichten Mooie CD presentatie ROLJ

(Tekst: R. Jennen. Commissaris Muziek SRLJ)
(Foto's: ROLJ)

Zondag 3 mei vond in ‘t Roadhoes te Blerick, ooit de thuishaven van de Limburgse Jagers, het Gala-concert en de CD-presentatie plaats van het Reünie-Orkest Limburgse Jagers. Een prachtige ambiance, een geschikte locatie en - zoals altijd - een volle zaal met daarin o.a. Bisschop De Jong, oud-Regimentscommandant Bleijerveld en diverse Limburgse Jagers van Verdiensten, vormden de basis voor een prachtige middag vol ‘Limburgse Jagersmuziek’.

Onder leiding van dirigent Jos Stoffels zorgden de 48 muzikanten voor een goed verzorgd concert met een mix van marsen, lichte muziek en met enkele solisten. Helaas was door bijzondere omstandigheden de Venlose troubadour Sjraar Peetjens afwezig, maar het programma was er gelukkig niet minder om. Lady-speaker Helga Ramakers had voor elk werk een passende toelichting.

Na het openingswoord door voorzitter Hay Gielen werd natuurlijk geopend met de Limburgse Jagersmars. Daarna volgden in het eerste programmadeel de pasodoble Valencia-Lliria, The Acrobat (met trombone-solist Jeu Savelkoul) Hine e Hine, When I’m Sixty-Four, Down by the Salley Gardens (met als soliste de sopraan Mirjam Erkens) Tropical Party en de Oostenrijkse mars Odeon.

Regimentscommandant Overste Hub Klein Schaarsberg sprak zijn waardering uit voor de positieve rol van het orkest en overhandigde een ingelijste tekening met daarop weergegeven de uniformen van het regiment door de jaren heen, plus een coin (munt) als teken van de onderlinge verbondenheid.

Vervolgens was het na de pauze de beurt aan voorzitter Hay Gielen de eerste CD ‘Nostalgie’ te overhandigen aan dirigent Jos Stoffels, die tevens werd geprezen voor zijn deskundige, stimulerende bijdrage. Dat gold niet alleen dit project, maar is merkbaar over de gehele linie. Ook de lady-speaker Helga Ramakers en tubaïst Harry Beurskens (bedenker van de naam van de CD) ontvingen een exemplaar. Het orkest ging daarna door met deel 2 van het concert en op het programma kwamen: Voice of the Guns, Latin Trumpets (met componist Wim Laseroms in het publiek aanwezig) De Zee (met soliste Mirjam Erkens) A Klezmer Karnival, Frida’s Whiskers, Gallop en de Glenn Miller Parade.Vóór de afsluitende Limburgse Jagersmars bood oud-Regimentscommandant en plv. voorzitter van de Stichting Ferry Tummers (bij afwezigheid van de voorzitter, oud-RC, Nico Vroom) namens de Stichting Regiment Limburgse Jagers een couvert met inhoud aan. Enerzijds als waardering voor de activiteiten die het orkest ontplooit, anderzijds als dank voor de muzikale medewerking aan de reünie b.g.v. 50 jaar 42 BLJ te Oirschot in 2008.


Enig geroep om toegiften was niet van de lucht na een reprise van Jo Jochems’ bekendste werk en er volgden nog twee keer de mars Regimentskinder (Fucik) en als uitsmijter Slavko Avsenik’s ‘Es ist schön ein Musikant zu sein’.

Het was een mooi concert in traditie en geest van het Fanfarekorps en het Regiment. Pure klantenbinding op de zondagmiddag in Blerick. Ongetwijfeld zal de opvolger van de eerste CD ‘Memory’ (opgenomen o.l.v. Alwin Liew-On) snel zijn weg naar de fans vinden.

 

Nadere informatie is te verkrijgen via e-mail  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 Of kijk op www.rolj.nl. of www.limburgsejagers.nl  

Raymond Jennen
Commissaris Muziek Stichting Regiment Limburgse Jagers

Inlog formulierZoeken